Het avontuur is begonnen - Reisverslag uit Tromsø, Noorwegen van Karen Dijkstra - WaarBenJij.nu Het avontuur is begonnen - Reisverslag uit Tromsø, Noorwegen van Karen Dijkstra - WaarBenJij.nu

Het avontuur is begonnen

Door: Karen

Blijf op de hoogte en volg Karen

28 Januari 2017 | Noorwegen, Tromsø

Het avontuur is dan nu echt begonnen. Vanmorgen om 02:45 opgestaan. Om 03:30 zijn we richting Schiphol gereden. Na het inchecken van de bagage hebben we nog wat gedronken voor we het vliegtuig ingingen. De vliegreis is goed verlopen, maar ik vond het nog wel spannend. Onderweg hebben we heel mooi de zonsopkomst gezien. Na aankomst in Tromsø gingen we met de bus naar de stad. Bij het hotel aangekomen konden we nog niet in het appartement, want dat kon pas om 15:00. We hebben een poosje in de lobby gezeten en wat gedronken. Daarna zijn we de stad ingegaan. We zijn bij het toeristenbureau geweest om excursies te boeken. We gaan maandag met een boot mee walvissen en orka's kijken, dinsdagavond een Noorderlicht excursie en donderdag gaan we met de rendierslee. Ook zijn we in een souvenirswinkel geweest waar ik kaarten heb gekocht. Daarna zijn we weer naar het hotel gegaan en toen konden we in ons appartement. Het is een prima appartement, we hebben zelfs een wasmachine, afwasmachine en een bubbelbad. Na alles uitgepakt te hebben, gingen we een poosje rusten. Daarna hebben we boodschappen gedaan en toen hebben we gegeten. Ik ben nu erg moe. Het was een lange dag en daarnaast alle spanningen en de heimwee die ik wel een beetje heb. Het is apart dat het al zo vroeg donker is, rond 15:30 was het al donker. Door de lange dag heb ik geen besef meer van tijd. Ik hoop dat ik vannacht goed kan slapen. Wat we morgen gaan doen hebben we nog niet bedacht. Toen we aankwamen was het regenachtig. Later werd het weer droog. Het lijkt erop dat het kouder wordt, dus hopelijk kunnen we het Noorderlicht zien.

• 28 Januari 2017 - 20:57

Anja Dijkstra:

Lieve Karen, een heel goed begin van een heel bijzondere reis. En ja, een beetje heimwee hoort er voor jou gewoon bij. Accepteer dat het er mag zijn.
    Lekker slapen en morgen een fijne dag gewenst.
    Met een dikke knuffel, mama

• 28 Januari 2017 - 21:01

Marloes:

He vakantieganger!

Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Wat zal het spannend geweest zijn zeg, maar je doet het mooi wel. Trots op jou!

Wat een coole excursies gaan jullie doen zeg. Ik ben benieuwd naar de mooie foto's die je vast en zeker nog gaat maken.

Heimwee is heel begrijpelijk, maar je gaat een leuke week tegemoet en hebt straks thuis weer veel te vertellen.

Probeer vooral te genieten!

Slaap lekker en tot het volgende verhaaltje.

Liefs,
    Marloes

• 28 Januari 2017 - 21:33

Klaas :

Hartelijk dank voor je mooie verslag. Ik kijk met spanning uit naar al die mooie excursies die jullie gaan doen. De foto's worden vast prachtig.

• 28 Januari 2017 - 21:35

Ineke:

Na zo'n megadag slaap je vast als een os.

• 28 Januari 2017 - 21:38

Ineke:

Na zo'n megadag slaap je vast als een os.

• 29 Januari 2017 - 08:24

Yvette:

Hee lieve Karen!

Wauw wat een avontuur, nu al!! Wat een gave excursies gaan jullie doen zeg, ben erg benieuwd naar de verhalen en foto's. Ik hoop dat jullie het noorderlicht kunnen zien.

Heel veel plezier topper, geniet ervan. Ik denk dat ik daar volgend jaar dan ook maar heen moet :)
    We missen je hier wel hoor

Liefs Yvette

• 29 Januari 2017 - 17:00

Ome Gertjan:

Hi Karen,

Moest even twee keer lezen, maar er stond toch echt 02.45 op. Oeps, dat is uh, best .....vroeg.

Wat een prachtige foto's van de zonsopkomst.

Ben benieuwd wat jullie gaan zien en beleven deze week.

Klopt het, dat gezien het wat regende het niet zo koud is op het moment als een paar weken terug toen het bijna min dertig graden was?

Heel veel plezier gewenst.

Groeten van Ome Gertjan en Sandra voor jullie alle drie.

• 30 Januari 2017 - 08:56

Winanda:

Wauw karen wat een mooie reis gaat dat worden. Ga lekker genieten en ik ben super benieuwd naar je verhalen van de excursies. Heel veel plezier.
    Gr Winanda